Денес, здружението „Отворете ги прозорците“одржа тркалезна маса на тема „Дигиталната инклузија во Македонија“ во хотелот „Порта“ во Скопје.
05/07/2013
05/07/2013
Пред почетокот на соработката со основните училишта во рамките на Проектот на УСАИД за е-пристапно образование, го споделуваме Манифестот за инклузивно образование, кој содржи препораки за градење на поинклузивни средини во училиштата.
05/07/2013
Проектот за е-пристапно образование, финансиран од УСАИД, влезе во потесен круг за овогодишната Награда за социјална интеграција на Фондацијата ЕРСТЕ.
05/07/2013
Во неделата официјално заврши кампањата „Get Оnline Week 2013“. Во Македонија 3.155 лица ја дадоа својата поддршка преку пополнување на дигиталниот бројач поставен на веб-страницата на „Отворете ги прозорците“.
05/07/2013
Новиот број на тримесечниот организациски информатор „Поглед одвнатре“ можете да го најдете тука.

Pages

Да изградиме свет каде технологијата овозможува секој потполно да ги користи своите можности.

Партнер на:

USAID Лого

Поддршка од:

Brot лого
ERSTE Фондација Лого

Членка на:

Telecentre Europe лого
EASPD Лого

Пријатели

Кукурику Лого